Blog


Op deze pagina zal maandelijks mijn blog verschijnen. In deze blogartikelen geef ik mijn kijk op verschillende alledaagse paarden- en hondenproblemen. Wil jij graag meer praktische tips en nuttige informatie over de gezondheid van jouw dier?


Het eeuwige dilemma: Halsband of Tuig?

 

Voor veel hondeneigenaren het eeuwige dilemma: Halsband of tuig? Zoveel verschillende soorten en merken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En het enige wat je wilt is het beste voor je hond. De mening van andere eigenaren of dierenwinkels is in dit geval helaas vaak ook niet erg betrouwbaar. Simpelweg omdat de meeste mensen geen (dier)medische opleiding hebben gedaan en daardoor niet bekend zijn met de gevolgen van druk door een halsband of tuig op bepaalde plekken op het lichaam. Lastig hè?! In deze blog zal ik jullie meer vertellen over waar een halsband en een tuig dan precies druk op geeft en welke gevolgen dit kan hebben. Dan kun je zelf beslissen wat voor jouw hond de beste oplossing is.

 

 

 

Vitamine D suppleren: noodzakelijk of overdreven?

 

De herfst is inmiddels in volle gang en dat betekent helaas ook dat er steeds minder zonlicht is. Veel mensen beginnen rond deze tijd van het jaar weer met het slikken van een vitamine D supplement. Dat is iets waar tegenwoordig niemand meer raar van opkijkt. Maar je paard vitamine D geven in de winter? Dat is toch wel een beetje gek hè. Of toch niet? Ik vind het zo gek nog niet! In deze blog zal ik jullie uitleggen waarom het een meerwaarde kan hebben voor de gezondheid van je paard.